ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Μ. ΕΞΙΟΓΛΟΥ

7 12 2012

 

Στις 18 Δεκεμβρίου δικάζεται στο Στρατοδικείο Λάρισας ο Μ. Εξίογλου για την επιλογή του να αρνηθεί δημόσια την κατάταξή του στις ένοπλες δυνάμεις.

Η άρνηση του συναγωνιστή μας να καταταγεί στο στρατό είναι μια πολιτική πράξη, η δίωξή του είναι πολιτική, όπως επίσης, και η δίκη του. Το ελληνικό κράτος δε φείδεται εκδικητικότητας όταν έχει να κάνει με αγωνιστές που τολμούν να το αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο, έχοντας πλήρη συνείδηση των συνεπειών αυτής της πράξης τους.

Ο Μένιος αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα μηχανισμό καταστολής, κατάργησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που προάγει τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και το σεξισμό. Αρνήθηκε τον ελληνικό στρατό, αυτόν που εχθρεύεται κάθε όραμα κοινωνικής και ατομικής χειραφέτησης, το στρατό των δικτατοριών, των επεκτατικών πολέμων και της καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.

Για το κράτος η άρνηση κατάταξης συνιστά το αδίκημα της ανυποταξίας, Είμαστε περήφανοι που ο συναγωνιστής μας είναι ανυπότακτος στο στρατιωτικό  μηχανισμό αυτού του κράτους. Δεν χρειαζόμαστε καμιά δικαστική βούλα να μας το επιβεβαιώσει. Το γνωρίζουμε καλά εδώ και χρόνια.  Γιατί ο Μένιος, εκτός από αρνητής στράτευσης, είναι ένας αγωνιστής του αντικαπιταλιστικού – αντιρατσιστικού κινήματος που μάχεται καθημερινά ενάντια στις νόρμες του συστήματος και των θεσμών που το στηρίζουν για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

Ανυπότακτος στον κόσμο τους, λοιπόν, αλλά πλήρως αφοσιωμένος και μαχητικός στο δικό μας.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟ ΕΞΙΟΓΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/12 ΣΤΙΣ 08:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ο.Σ.Ε. (ΛΑΡΙΣΑ)

 

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: