ΟΤΑΝ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ…

23 05 2011

Στις 6 Απριλίου 2011 αποφυλακίστηκαν, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα Σαράντος Νικητόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Βαγγέλης Σταθόπουλος. Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι προφυλακισμένοι επί 12 μήνες κατηγορούμενοι δεν έπρεπε να παραμείνουν άλλο στη φυλακή γιατί ούτε οι εναντίον τους κατηγορίες ούτε η γενικότερη πορεία της υπόθεσης δικαιολογούσαν την περαιτέρω κράτησή τους.

Έτσι, ένα χρόνο μετά έληξε μερικώς η απαράδεκτη δίωξη σε βάρος των 3 αναρχικών αγωνιστών και έμμεσα έγινε δεκτή η καταγγελία τόσο των ίδιων όσο και των συνηγόρων τους και του κινήματος αλληλεγγύης ότι η όλη δίωξη και προφυλάκισή τους αποτελούσαν ακραία περίπτωση κατασκευής ενόχων, ποινικοποίησης προσωπικών σχέσεων και στοχοποίησης του αναρχικού χώρου.

Όμως, ένα μήνα μετά το «αντιτρομοκρατικό» επιτελείο, η δικαστική χούντα και προφανώς ο υπερατλαντικός Μεγάλος Αδερφός αντεπιτίθενται και με ένα απροσχημάτιστο πολιτικοδικαστικό πραξικόπημα καταργούν συνταγματικές και δικονομικές εγγυήσεις υποχρεώνοντας, με απόφαση του Αρείου Πάγου, το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών να επανεξετάσει (και στην ουσία να ακυρώσει) την απόφαση αποφυλάκισης των 3. Δηλαδή, οι διωκτικές αρχές, διαθέτοντας «και το πεπόνι και το μαχαίρι», αποφασίζουν ότι όταν η νομιμότητα δεν τις βολεύει διορίζουν μια άλλη…

Καταγγέλλουμε την πολιτικοδικαστική αυθαιρεσία, απαιτούμε να παραμείνουν ελεύθεροι οι 3 αγωνιστές και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κοινωνικό φορέα να κινητοποιηθεί κατά αυτής της κατάφωρης παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων, κατά αυτής της πρωτοφανούς επιχείρησης κρατικής εκδικητικότητας και τρομοκρατίας.

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: