ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΦΑΙΗ ΜΑΓΙΕΡ

17 02 2011

Η σύλληψη για δεύτερη φορά και η προφυλάκιση της Φαίης Μάγιερ είναι η συνέχεια ενός σχεδίου που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται εδώ και καιρό και επιδιώκει να ποινικοποιήσει κάθε μορφή αντίστασης και να εμπεδώσει τον αυταρχισμό που απαραίτητα συνοδεύει την επίθεση απέναντι στην κοινωνία.

Η υπόθεση της αναρχικής συντρόφισσας Φαίη Μάγιερ αποτελεί άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση κρατικής τρομοκρατίας και ενοχοποίησης αγωνιστών μέσω της ποινικοποίησης φιλικών σχέσεων, σε συνδυασμό με την συντονισμένη επικοινωνιακή καταιγίδα συκοφάντησης από διωκτικούς μηχανισμούς και ΜΜΕ που σαν γνήσια γραφεία τύπου της αντιτρομοκρατικής ανέλαβαν το γνωστό τους ρόλο. Παρόλο το επικοινωνιακό φιάσκο με το δήθεν τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν της, οι δικαστικές αρχές έρχονται να «σώσουν» την χαμένη και γελοιοποιημένη «τιμή» της αντιτρομοκρατικής  και θέλοντας να επιβεβαιώσουν τους διωκτικούς μηχανισμούς προφυλακίζουν εκδικητικά και προκλητικά  τη Μάγιερ με το σκεπτικό ότι: πρώτον, είναι αναρχική, δεύτερον, διατηρεί φιλικές σχέσεις με επίσης αναρχικούς και τρίτον, συμμετέχει σε κινήσεις αλληλεγγύης, και χαρακτηρίζει τους αναρχικούς φυλακισμένους πολιτικούς κρατούμενους.

Τα δύο πρώτα στοιχεία από το σκεπτικό του κατηγορητηρίου τα έχουμε δει επανειλημμένα σε σειρά διώξεων με στόχο τον αναρχικό χώρο. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η αναρχική πολιτική ταυτότητα (ακόμα και η κατοχή εντύπων) ενός συλληφθέντα αποτελεί τουλάχιστον επιβαρυντικό στοιχείο και το οποίο ενίοτε είναι από μόνο του επαρκές για τη συγκρότηση ενός κατηγορητηρίου. Αυτή η φασιστική πρακτική που στηρίζεται στην αντίληψη της ποινικοποίησης ολόκληρων πολιτικών χώρων και στην λογική της συλλογικής ευθύνης, δείχνει ξεκάθαρα την ολίσθηση προς τον ολοκληρωτισμό του κράτους και των μηχανισμών του.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, που αποτελεί μια ποιοτική αναβάθμιση του κατασταλτικού πλαισίου και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νέου τρομονόμου, προοπτικά μπορεί να συμπεριλάβει όλες τις δυνάμεις πολιτικής αμφισβήτησης, κοινωνικών αντιστάσεων και συλλογικών διεκδικήσεων.

Μπορεί λοιπόν η επίθεση να στρέφεται απέναντι στον αναρχικό χώρο, δεν αφορά όμως μόνο τους αναρχικούς. Όταν η πολιτική εξουσία και οι μηχανισμοί της επικεντρώνονται στην καταστολή για την εμπέδωση του «νόμου και της τάξης» που είναι απαραίτητη την εποχή της κρίσης, το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή του πλαισίου που ορίζεται από το κράτος.

Το νέο ιδιώνυμο διώξεων του αναρχικού χώρου δε θα περάσει.

Η απόκρουση αυτής της συντονισμένης επιχείρησης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Η Δράση για την Ελευθερία απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση της Φαίης Μάγιερ.


Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: