Η κληρονομικότητα των γονιδίων της τρομοκρατίας

4 02 2011

Η δημοκρατία του μνημονίου είναι εδώ και δείχνει τα δόντια της σε κάθε ευκαιρία απέναντι σε όλες τις κοινωνικές διεργασίες που απειλούν τα σχέδιά της.  Στόχος είναι η εμπέδωση της κρατικής τρομοκρατίας από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, ο μόνος δρόμος που μπορεί να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να σώσει τις δομές αυτού του σάπιου συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο η υπόθεση της αναρχικής συντρόφισσας Φέϊ Μάγιερ αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση κρατικής τρομοκρατίας και ενοχοποίησης αγωνιστών μέσω της ποινικοποίησης φιλικών σχέσεων, σε συνδυασμό με την συντονισμένη επικοινωνιακή καταιγίδα συκοφάντησης από διωκτικούς μηχανισμού και ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Αστυνομικές διαρροές, τρομολαγνικά σενάρια, ποινικοποίηση συγγενικών σχέσεων είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το καφκικό σκηνικό που στήθηκε γύρω από την Μάγιερ και την οικογένειά της με σκοπό την ψυχική και πολιτική της εξόντωση.

Λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη – απαγωγή της και την απελευθέρωση λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή, η αρμόδια εισαγγελέας προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την προφυλάκισή της. Είναι προφανές ότι η αιτία αυτής της εκδικητικής πρότασης είναι η περήφανη και πολιτικά ακέραιη στάση της συντρόφισσας κατά τη διάρκεια της σύλληψής της αλλά όχι μόνο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σ’ αυτήν την υπόθεση διακυβεύεται η έτσι κι αλλιώς ξεφτιλισμένη τιμή του ελεγχόμενου Τύπου και των διαπλεκόμενων με την εξουσία ΜΜΕ που σαν κοινά παπαγαλάκια αναπαρήγαγαν τις διαρροές της Αντιτρομοκρατικής περί RAF κτλ. Προεξέχουσα περίπτωση ήταν το κανάλι των εργολάβων και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ο οποίος σε ρόλο επιθεωρητή Πουαρώ ανακαλύπτει «την κληρονομικότητα των γονιδίων της τρομοκρατίας». Η εισαγγελική πρόταση επιχειρεί  με τον πιο κυνικό τρόπο τον άμεσο εκβιασμό της Μάγιερ και την οικογένειάς της απέναντι σε κάθε μελλοντική αξίωση γι’ αυτόν τον αστυνομικό-δημοσιογραφικό κανιβαλισμό.

Σε κάθε περίπτωση η συντρόφισσα Φέϊ Μάγιερ δεν είναι μόνη της. Δίπλα της στέκεται κάθε ελεύθερος άνθρωπος που αντιμάχεται αυτό το καθεστώς της εκμετάλλευσης και της λαγνείας του τρόμου και του θεάματος.

Η Δράση για την Ελευθερία εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της και απαιτεί την ολοκληρωτική παύση της δίωξής της.

Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: