Σήματα καπνού από τον Κορυδαλλό

3 02 2011

Το μεσημέρι της Τρίτης 1/2/2011, ο Χριστόδουλος Ξηρός διαμαρτυρόμενος  για την συνεχιζόμενη κοροϊδία που υφίσταται από τη διοίκηση της φυλακής για το θέμα της μεταγωγής του έβαλε ο ίδιος φωτιά στο υπόγειο κελί του.

Η εκδικητικότητα του κράτους σ’ όσους αμφισβητούν και αντιστέκονται στην αστική νομιμότητα είναι δεδομένη (με πολλά παραδείγματα στην πορεία των χρόνων). Από το σημείο όμως αυτό έως το σημείο το κράτος να παίζει με την ζωή των κρατουμένων παρά πάει. Τελικά για άλλη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι ο «νομικός τους πολιτισμός» αφορά μόνο όσους κινούνται μέσα στα όρια της αστικής νομιμότητας, π.χ  Χριστοφοράκος της Siemens, παραδικαστικό, Βατοπαίδιο κλπ

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε καταθέσει στις 27/12/2010 αίτημα απομάκρυνσης από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας, όπου κρατούνται οι καταδικασμένοι για την υπόθεση της 17Ν, επικαλούμενος την χρόνια και σοβαρότατη ασθένεια από την οποία ταλαιπωρείται (ιδιοπαθής κνίδωση και αλλεργικά σοκ), βασιζόμενος και στη ρητή διάγνωση της ιατρού του νοσοκομείου των φυλακών, σύμφωνα με την οποία  η ασθένειά του επιβάλλει να αλλάξει χώρο κράτησης και να μεταφερθεί σε χώρο «με καλό αερισμό και όχι υπόγειο».

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κανείς δεν έχει απαντήσει επίσημα στο αίτημά του και πότε τον διαβεβαίωναν προφορικά  ότι έχουν αποφασίσει να τον μεταφέρουν, αλλά ψάχνουν κατάλληλο χώρο, πότε περίμεναν απάντηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κλπ .

Η παραμονή ενός ανθρώπου με τα προβλήματα του X. Ξηρού στα υπόγεια κελιά  συνιστά από μόνη της απάνθρωπη συμπεριφορά και  μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσεως» μπορεί να εξηγηθεί.

Μετά την ενέργεια του Χριστόδουλου Ξηρού άρχισαν και οι απειλές για επιβολή πειθαρχικών ποινών, για στέρηση του δικαιώματος άδειας (έτσι κι αλλιώς παράνομα έχουν απορρίψει όλες τις ως τώρα αιτήσεις του για χορήγηση της τακτικής άδειας που δικαιούται).

Οι κινήσεις αυτές δεν είναι τυχαίες έρχονται σε μια εποχή που φουντώνει και πάλι η τρομοϋστερία ενόψει και των διαφόρων δικών που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη (ΣΠΦ)είτε έχουν προγραμματισθεί για το επόμενο διάστημα (Α.Σειρηνίδης ,Σ.Σεϊσίδης, Ε.Α), αν νομίζουν ότι με τέτοια φτηνά κόλπα θα «χτυπήσουν» τους πολιτικούς κρατούμενους είναι γελασμένοι το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η ακόμα παραπάνω αποφασιστικότητα τους μπροστά στην κρατική τρομοκρατία.

Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές πρακτικές του κράτους και δηλώνουμε ότι το κίνημα αλληλεγγύης θα παλέψει ενάντια σε κάθε απόπειρα συρρίκνωσης των δικαιωμάτων που έχουν οι πολιτικοί κρατούμενοι.

Απαιτούμε τώρα να μεταφερθεί ο Χ. Ξηρός σε χώρο κατάλληλο για την αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας του που επιδεινώνεται όσο παραμένει στα υπόγεια κελιά του Κορυδαλλού.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Δράση για την Ελευθερία

3/2/2011

Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: