Αλλη μία πρόβα κρατικής τρομοκρατίας

8 01 2011

Στις 17 Ιανουαρίου 2011 αρχίζει η δίκη της υπόθεσης της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Κατηγορούμενοι είναι 13 άτομα από τα οποία οι Χάρης Χατζημιχελάκης, Τάκης Μασούρας, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, Παναγιώτης Αργυρού, Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας είναι προφυλακισμένοι, οι Μάνος Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης είναι προσωρινά ελεύθεροι και οι Χρήστος Τσάκαλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος φυγοδικούν.

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009 με την ανακάλυψη της περίφημης «γιάφκας του Χαλανδρίου», ενός σπιτιού στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκε μια κατσαρόλα με ίχνη πυρίτιδας. Παρότι ο κάτοχος του σπιτιού Χ. Χατζημιχελάκης παραδέχθηκε ότι αυτός ο (ούτως ή άλλως, ανύπαρκτος) «εκρηκτικός μηχανισμός» ήταν δικός του και ότι κανείς από όσους σύχναζαν στο σπίτι του γνώριζε την ύπαρξή του, ξετυλίχθηκε μια πρωτοφανής επιχείρηση τρομολαγνείας, με ανεκδιήγητα τηλεοπτικά πολεμικά ανακοινωθέντα, αθρόες προσαγωγές, συλλήψεις και προφυλακίσεις.

Το κατηγορητήριο αποτελείται από πλήθος διάτρητα έως ανύπαρκτα στοιχεία, αυθαίρετα συμπεράσματα και αστυνομικές επινοήσεις με μοναδική συγκολλητική ουσία τη διωκτική πεποίθηση ότι «όλοι είναι ανακατεμένοι», πράγμα που συνιστά εξόφθαλμη ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων και των ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων των κατηγορουμένων – και όχι μόνο. Το γεγονός ότι οι Χατζημιχελάκης και Αργυρού αποδέχονται τη συμμετοχή τους στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, υποστηρίζοντας τη φυσιογνωμία και τη δράση της, όχι μόνο δεν πρέπει να οδηγήσει στην εξοντωτική παραδειγματική καταδίκη τους, αλλά επ’ ουδενί πρέπει να λειτουργήσει επιβαρυντικά για τους συγκατηγορουμένους τους, σύμφωνα με την (αγαπημένη της Αντιτρομοκρατικής) «θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων». Οι Χατζημιχελάκης και Αργυρού αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (μαζί με τον Γεράσιμο Τσάκαλο, ο οποίος δεν είναι κατηγορούμενος σε αυτή τη δίκη) και οι υπόλοιποι την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στον αναρχικό χώρο και τους αγώνες του – επιτέλους, δεν οφείλουν αυτοί να αποδείξουν την «αθωότητά» τους, αλλά το δικαστήριο να τεκμηριώσει την «ενοχή» τους.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού και απαιτούμε να μη δικαστούν συλλήβδην για το σύνολο των ενεργειών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Φτάνει πια με τις φασιστικές αρχές της «συλλογικής ευθύνης» και της «ψυχικής συνέργειας»!
• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και στους Τάκη Μασούρα, Γιώργο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια, Μάνο Γιόσπα, Νίκο Βογιατζάκη και Ερρίκο Ράλλη και απαιτούμε να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες. Φτάνει πια με την τρομολαγνεία και τις δίκες σκοπιμότητας!

• Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Χρήστο Τσάκαλο, Νταμιάνο Μπολάνο, Γιώργο και Μιχάλη Νικολόπουλο και απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους. Φτάνει πια με το κυνήγι μαγισσών και τη στοχοποίηση του αναρχικού χώρου!

Όλοι-ες στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, 9 π.μ.

Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: