Βάζουν τη χώρα σε τάξη…

14 04 2010

«Βάζουμε τη χώρα σε τάξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός. Καιρός να ξαναθυμηθούμε λοιπόν, το παλιό «όπου μιλούν για τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει». Η κυβέρνηση, το κράτος και το κεφάλαιο, όλοι οι μηχανισμοί χειραγώγησης και καταστολής, με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ, αγωνίζονται για την Τάξη. Γιατί, χωρίς τάξη, πώς θα εξασφαλιστούν η κοινωνική ειρήνη και η δημοκρατική ομαλότητα που τόσο χρειάζονται για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι; Γι’ αυτό ακριβώς την οικονομική τρομοκρατία των περικοπών μισθών και συντάξεων, των απολύσεων και της ανεργίας, τη συμπληρώνει η πολιτική τρομοκρατία της γενικευμένης αστυνομοκρατίας και καταστολής, της ρίψης χημικών σε όλες τις διαδηλώσεις, των εκατοντάδων προσαγωγών, συλλήψεων και προφυλακίσεων.

Θριαμβολογεί λοιπόν ο πρωθυπουργός της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών, κυριολεκτικά εχθρός του λαού, γιατί η κυβέρνησή του, με στρατηλάτη τον κυνηγό κεφαλών υπουργό Προ Πο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατάφερε πλήγμα στον «εσωτερικό εχθρό» με τις συλλήψεις των Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα, Σαράντου Νικητόπουλου, Βαγγέλη Σταθόπουλου, Χριστόφορου Κορτέση και Κώστα Γουρνά,  ως μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυρίαρχοι για να αποπροσανατολίσουν και να εκφοβίσουν την κοινωνία, για να κάμψουν τους χώρους και τα κινήματα αντίστασης και ανατροπής καταφεύγουν στο δόγμα της «ασφάλειας» και στο ιδεολόγημα της «πάταξης της τρομοκρατίας». Σε αυτή τους την επιχείρηση δεν διστάζουν να ποινικοποιήσουν προσωπικές σχέσεις, να καταπατήσουν το ίδιο τους το Σύνταγμα, να σπιλώσουν πρόσωπα και διαδρομές, να ανακαλύψουν ή να κατασκευάσουν στοιχεία, αποδεικνύοντας ότι το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης.

Οι έξι συλληφθέντες, όλοι τους γνωστοί και συνεπείς αντιεξουσιαστές με συνεχή δράση στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκονται στο στόχαστρο όλης αυτής της επιχείρησης τρομολαγνείας και καταστολής. Η απόκρουση αυτής της επιχείρησης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, όπως βέβαια και η αλληλεγγύη στους κρατούμενους αγωνιστές και όσους υποστούν την κρατική αυθαιρεσία.

Είμαστε παρόντες και αλληλέγγυοι

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: